Filippiinit, Ilo 151 -sopimus

Jaa somessa

1,2 MILJOONAA SAA OIKEUDEN AJAA ASIAANSA

Sopimuksen ratifiointi odottaa presidentin vahvistusta

Kansainvälisen työjärjestön ILO:n yleissopimus 151 edellyttää, että myös julkisen alan työntekijät voivat järjestäytyä vapaasti ammattiliittoihin, joilla tulee olla oikeus neuvotella ja solmia työehtosopimuksia. Filippiinit on yksi monista Aasian maista, jotka eivät ole ratifioineet yleissopimusta.

Filippiineillä toimii parituhatta työpaikkakohtaista julkisen alan ammattiliittoa, jotka voivat neuvotella työnantajansa kanssa korkeintaan virkapuvun väristä. Liitot ovat hakeutuneet yhteistyöhön ja perustaneet julkisen alan kattojärjestöjä, jotka ovat mm SASKin tuella kampanjoineet jo kolme vuotta sen puolesta, että Filippiinit ratifioisi ILO:n yleissopimuksen 151 ja siirtäisi sen määräykset työlainsäädäntöönsä.

Kampanjan ansiosta ratifiointi on jo läpäissyt Filippiinien senaatin, jossa se odottaa enää presidentti Aquinon vahvistusta.

Ratifioinnin tuloksena yhteensä 1,2 miljoonaa julkisen alan työntekijää saa oikeuden järjestäytyä ja neuvotella ammattiliittojensa avulla palkoistaan ja työehdoistaan.

[blockquote text=”Ammattiliitot voivat neuvotella työnantajansa kanssa korkeintaan virkapuvun väristä.” show_quote_icon=”yes”]